Edelsteen eigenschappen


Aardbeien kwarts

Aardbeien kwarts is vaak een roze steen die staat voor liefde, liefde voor jezelf en deze leert je genieten van de kleine dingen. De steen heeft een positieve uitstraling.


Amazoniet

Deze steen staat voor communicatie, helpt je leren luisteren naar je intuïtie en heeft een verzachtende werking op trauma's en angsten. De steen wordt gebruikt bij meditatie voor de keel en hart chakra.

 

Amethist

Amethist staat er om bekend om je wijsheid te brengen en je spiritualiteit helpt te ontwikkelen. Deze steen heeft ook een beschermende kracht. Amethist hoort bij de kroon chakra.


Carneool

Carneool is een stabiliserende en motiverende steen. Hij helpt met zelfvertouwen en geeft je moed. Ook beschermt carneool tegen negatieve gedachtes van jezelf en andere! Carneool hoort bij de sacral chakra.

 

Citrien

Citrien is een vrolijke en opwekkende steen die je helpt bij het reinigen van de chakra's. Deze steen staat er om bekend om succes, rijkdom en voorspoed aan te trekken. Daarbij stimuleert de steen ook creativiteit! Deze steen hoort bij de solarplexus chakra.

 

Fluoriet

Dit is een reinigende en stabiliserende steen, zo helpt het bij het stabiliseren van de emoties. Fluoriet vergroot het zelfvertrouwen en helpt bij de concentratie. Fluoriet komt ik veel verschillende kleuren.


Jade

Jade is het symbool van zuiverhuid en werkt kalmerend. Zo harmoniseert het negatieve gedachtes en emoties. Het helpt negatieve gevoelens los te laten.

 

Jaspis

De Jaspis steen heeft een kalmerend effect bij stress en heeft een aardend effect. Door rode jaspis onder het kussen te leggen brengt dit kalmte en helpt het dromen te herinneren.


Labradoriet

Labradoriet is een mysterieuze steen die spiritualiteit bevordert. Zo helpt het bij de bescherming van de aura en brengt het boodschappen van het onder bewuste naar boven.

 

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli werd in het oude egypte veel gebruikt voor zijn eigenschap het derde oog te openen. Deze steen brengt je meer wijsheid en versterkt je intuïtie. Lapis Lazuli hoort bij de third eye chakra.


Maansteen

Maansteen heeft de kracht om emoties te stabiliseren en overdreven reacties te voorkomen. Het helpt bij diepe emotionele reiniging en werkt kalmerend. Maansteen hoort bij de kroon chakra.

 

Rozenkwarts

Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde en helpt daarom ook vooral om van jezelf te houden. Deze vaak roze steen helpt je voor jezelf te zorgen en jezelf eerst te plaatsen. De steen hoort bij het hart chakra.

 

Sodaliet

Sodaliet helpt bij inzicht, intuïtie en spiritualiteit. De steen helpt je om trouw te blijven aan jezelf en je beloftes/routines. De steen helpt ook bij het rationeel denken en hoort bij de third eye chakra.