Wat is Gold Filled?

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 20:13

Wat voor materiaal is Gold filled nou eigenlijk? Wellicht hoor jij deze term steeds vaker voorbij komen en ook ik gebruik dit materiaal wel eens. 

gold filled vs gold plated

 

Gold filled staat voor een sieraad dat bestaat uit een basismetaal van sterling zilver of soms messing, met een laagje van tenminste 5% van het totale gewicht in goud. Dit laagje word door middel van druk en hitte aan het basis materiaal gehecht,  waardoor het zeer duurzaam wordt. Vanwege dit specifieke proces slijten gold filled items zelden en kunnen bij goede verzorging tientallen jaren mee gaan. 

 

in tegenstelling tot gold filled, heeft Gold plated hetzelfde basismateriaal maar bevat het slechts een dun laagje goud, ongeveer 0,05% van het totale gewicht. Dit laagje goud wordt op het sierraad aangebracht door middel van een goudlaagbad. Helaas is dit laagje goud zo dun dat het bij dagelijks gebruik na een paar maanden kan slijten.

 

verzorging van gold filled sieraden

Gold filled sieraden kunnen je levenslange metgezellen zijn. dit betekend dus dat ze wel tegen een stootje kunnen en je er dus mee kan douchen en slapen. Het is wel raadzaam om ze te beschermen tegen de corrosieve effecten van chemicaliën zoals verzorgingsproducten en parfum. Om hun schitterende glans te behouden, is het tevens verstandig om deze waardevolle sieraden af te doen tijdens het zwemmen in zwembaden of de zee.

 

Waarom geen echt gouden sieraden?

Daar is eigenlijk een duidelijk antwoord op en dat is de prijs. Met een gold filled sieraad krijg je ook de goede kwaliteiten van een goud sieraad, maar omdat het percentage goud veel lager is valt de prijs mee.

 

Gold filled hypoallergeen

Gold filled sieraden worden over het algemeen als hypoallergeen beschouwd vanwege het dikke laagje goud dat het basismateriaal bedekt. Dit minimaliseert de kans op allergische reacties bij mensen met gevoelige huidtypes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.