Duurzame edelsteen sieraden | Hoe wij bijdragen aan een groene toekomst

Gepubliceerd op 25 juni 2024 om 08:49

Introductie

In een wereld waar duurzaamheid centraal staat, willen we bij Jillicious ons steentje bijdragen aan een betere planeet. Als sieradenmaker en bewoner op deze mooie planeet vinden we het onze verantwoordelijkheid om bewuste keuzes te maken, om zowel de schoonheid van onze producten als de gezondheid van onze aarde te ondersteunen. In deze blogpost delen we hoe wij duurzaamheid in elke stap van ons productieproces integreren.

 

Materialen

Om bewuster om te gaan met uitstoot van uitlaatgassen en om onze producten uniek en van hoge kwaliteit te houden, kopen wij bijna alle edelstenen en parels fysiek in. Dit betekent dat we deze materialen niet online bestellen, maar direct aanschaffen op beurzen, bij gespecialiseerde groothandels of zelfs in kringloopwinkels. Op deze manier voorkomen we extra verzendingen vanuit verre landen en kunnen we de kwaliteit van de materialen direct beoordelen.

Made to order

Minder Verspilling, Meer Uniekheid Bij Jillicious worden bijna alle sieraden op aanvraag gemaakt. Dit proces heet made to order. Deze aanpak zorgt ervoor dat we alleen produceren wat er daadwerkelijk nodig is, waardoor we verspilling minimaliseren en elke klant een uniek, handgemaakt stuk krijgt. Deze methode helpt niet alleen om overproductie te voorkomen, maar geeft ons ook de mogelijkheid om elk stuk met de grootste zorg en liefde te maken.

 

Duurzame verpakkingen

Recyclen en Innoveren Wij begrijpen dat duurzame verpakkingen een groot verschil kunnen maken. Daarom recyclen wij zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal en vermijden we zoveel mogelijk plastic. Daarnaast werken we met innovatieve materialen zoals cadeauzakjes gemaakt van suikerbiet. Deze zakjes zijn biodegradable en voegen ook een unieke touch toe aan onze presentatie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.